Historien

Maglesøhus

fonden 

Maglesøhus blev oprindeligt grundlagt i 1984 som Ousbjerggaard af Peter Soelberg og Pernille Ingrisch. Efter mere end 30 år, besluttede Peter og Pernille, at det var på tide at overdrage tøjlerne til nye kræfter. Valget faldt på den daværende leder af Ousbjerggaard, Pia Kjær Rolander, som pr. 1. juli 2016, sammen med sin mand Martin Kjær Rolander, fuldt ud overtog bostedet. I forbindelse med overtagelsen gennemgik bostedet et navneskifte til Maglesøhus, samtidig med at hjemmeside, logo mm. blev ændret. Navneskiftet indikerede samtidig en ændring af behandlingssynet ift. børnene og de unge.

Navnet Maglesøhus blev valgt for at illustrere det lokale tilhørsforhold til området, idet det oprindelige bosted kun ligger et stenkast fra den idylliske Maglesø i skønne naturskønne omgivelser, kun ca. 10 km fra Holbæk. Ydermere illustrerer navnet, at det er et hus, et hjem, for børnene og de unge der er anbragt her.

Maglesøhus er et hjem for børnene og de unge

En hjælpende hånd til livet


I dag drives Maglesøhus således af Pia som forstander, og Martin som administrations- og marketingansvarlig. Pia har en mere end 15 år lang baggrund som psykiatrisk sygeplejerske i Børne- og Ungdomspsykiatrien, og har derudover bl.a. også været afdelingssygeplejerske på Danmarks første private Børne- og Ungdomshospital, Hejmdal. Martin har en baggrund som cand.merc. med mange års erfaring indenfor ledelse, salg, marketing og økonomi i bl.a. TDC, NETS og Vacansoleil.

Pr. 20. november 2016 åbnede "lillesøsteren" Villa Alba dørene. Villa Alba er en hyggelig, hvid patriciervilla centralt beliggende i Tølløse, med plads til syv unge mellem 16-26 år med eks. autismespektrumforstyrrelse, angst, ADHD, tilknytningsforstyrrelse og komorbiditet mm.

Navnet Villa Alba betyder "det hvide hus" på latinsk.

1. april 2020 blev det tid til at fraflytte afdelingen ved Maglesøen og flytte ind i den hyggelige patriciervilla Villa Bella i Holbæk. Villa Bella ligger tæt på skov og strand, samtidig med at det har de fordele ved at bo i byen, tæt på uddannelsesmuligheder, sports aktiviteter, kultur mm. I Villa Bella er der plads til otte børn og unge mellem 10 og 18 år med eks. autismespektrumforstyrrelse, angst, ADHD, tilknytningsforstyrrelse og komorbiditet mm. Navnet Villa Bella betyder det smukke/flotte hus på italiensk.

1. oktober 2021 blev Maglesøhus udvidet med endnu en afdeling, Villa Cornelia, vores ungekollegie, hvor der er plads til fire unge i alderen 17 til 26 år, der er klar til at flytte for sig selv, men stadig har brug for støtte i hverdagen og brug for botræning. Huset ligger centralt i Holbæk by, tæt på stationen, uddannelsesmuligheder, sport, caféliv mm. Målgruppen er unge med eks. autismespektrumforstyrrelse, angst, ADHD, tilknytningsforstyrrelse og komorbiditet mm.

Vores logo, et hjerte formet af to hænder, illustrerer tryghed, omsorg og beskyttelse. Maglesøhus er et trygt og varmt sted for børn og unge, hvor vi sørger for at de har det godt og trygt mens de er her og hvor de får 'En hjælpende hånd til livet'.

unsplash