At bo her

Først og fremmest er Maglesøhus børnenes og de unges hjem

Hos Maglesøhus gør vi meget ud af, at det skal være hyggeligt, trygt og hjemligt at bo. Vi er et børne- og unge hjem og Maglesøhus vægter højt at det skal føles som et hjem. Det er her de bor og her de tilbringer meget af deres tid. Derfor ligger det os på sinde, at de ydre og indre rammer i høj grad også afspejler at det er et hjem. Der er hyggelige fællesarealer med plads til fællesskab og aktiviteter, hyggekroge man kan trække sig til og gode og rummelige udendørsarealer til leg og samvær. Hvert barn/ung har sit eget private værelse og er med til at indrette det ved indflytning.

Børnene og de unge har medbestemmelse og inddrages i hverdagen i Maglesøhus. Der er fastlagte fællesmøder i husene, hvor børnene og de unge inddrages og kan komme til orde og har indflydelse på dagligdagen, aktiviteter, ferie etc.

Vi har en husalf ansat, som udover madindkøb også sørger for hygge i husene eksempelvis med friske blomster og at der er rent og indbydende.

Hver uge udarbejdes en madplan på baggrund af de unges ønsker. Kosten sammensættes med udgangspunkt i de officielle kostråd, hvilket betyder at der spises varieret, er grønt til maden, mejeriprodukter med lavt fedtindhold, kun sødede drikke ved særlige lejligheder, fuldkornsprodukter, begrænsning af søde, salte og fede produkter og at der altid er frisk frugt. Børnene og de unge deltager i madlavningen, borddækning og oprydningen.

Menuplanen laves ud fra de unges ønsker og de officielle kostråd 

Aktiviteter


I Maglesøhus har vores børn og unge mulighed for at have fritidsaktiviteter og gå til sport, gå i motions/fitnesscenter, ungdomsskole, ungdomsklub, musikundervisning mm. ud fra barnet/den unges interesser.

Der er desuden faste aktivitets- og motionsdage, hvor fællesaktiviteter foregår. Det kan være alt lige fra badminton til gåture.

Der arrangeres aktiviteter såsom ture i biografen, restauranter, bowlingcenter, strand, shoppingture, zoologisk have mm. Turene arrangeres selvfølgelig altid med hensyntagen til aldersgruppen og ud fra børnenes og de unges ønsker, interesser og behov.


Vi tager også på sommerferie og efterårsferie/ture enten i Danmark eller i udlandet. Også her vil ferierne blive tilrettelagt så der er noget for alle aldersgrupper og så der tages hensyn til barnet/den unges behov.


Traditioner vægtes højt i Maglesøhus, hvilket betyder at vi har faste og genkendelige traditioner omkring fødselsdage og højtider såsom jul, påske, fastelavn mm. Vi pynter op og laver aktiviteter for og med inddragelse af børnene/de unge. Det indbefatter blandt andet påskefrokost, julefrokost og en årlig sensommerfest for både børnene/de unge og deres forældre.


Internet

Alle afdelinger har højhastighedsfibernet via wifi og kabel.

unsplash